STOWARZYSZENIE NA RZECZ RODZINY I OSÓB ZAGROŻONYCH WYKLUCZENIEM SPOŁECZNYM

Ważne! Uczestnik może przed rozpoczęciem kursu wybrać wszystkie kwalifikacje (TG.07 i TG.16) lub wybrane kwalifikacje (np. tylko TG.07).

Uzyskane w ten sposób kwalifikacje zawodowe są zgodne z Rozporządzeniem MEN z dnia 13 marca 2017r. w sprawie klasyfikacji zawodów szkolnictwa zawodowego, Rozporządzeniem MEN z dnia 18 sierpnia 2017r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych, Rozporządzeniem MEN z dnia 31 marca 2017r. w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach oraz Rozporządzeniem Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 07.08.2014r. w sprawie klasyfikacji zawodów i specjalności na potrzeby rynku pracy oraz zakresu jej stosowania oparta na Międzynarodowym Standardzie ISCO.

Ukończenie kwalifikacyjnych kursów zawodowych oraz uzyskanie kwalifikacji Technika Żywienia i Usług Gastronomicznych umożliwia m.in.: podjęcie zatrudnienie w zakładach żywienia zbiorowego (stołówki, restauracje, bary, kawiarnie itp.), instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, służbie zdrowia (sanatoria, żłobki, służby sanitarno-epidemiologiczne, szpitale), organizacjach ochrony konsumenta, instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu, żywności i placówkach prowadzących żywienie zbiorowe (domy opieki społecznej, domy dziecka, internaty, akademiki, hotele, pensjonaty, domy wczasowe itp.). Ponadto absolwenci mogą prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych i domowych, hotelarskich, agroturystyki, itp.

Do zadań zawodowych technika żywienia i usług gastronomicznych należy:

– ocenianie jakości żywności oraz jej przechowywania

– sporządzanie oraz wydawanie potraw i napojów

– planowanie i ocena żywienia

– organizacja produkcji gastronomicznej

– planowanie i realizacja usług gastronomicznych

Po ukończeniu KKZ (Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy) kursant otrzymuje Zaświadczenie wydane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej potwierdzające zdobycie kwalifikacji zawodowych oraz zaświadczenie instytucji oświatowej KKZ.

Po zdaniu egzaminu OKE, otrzymuje się świadectwo/dyplom potwierdzające kwalifikacje w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych (Kod zawodu: 343404).

 

Wspieramy "uczestników projektu" oraz "kadrę kierowniczą"

w indywidualnej transformacji i rozwoju zespołowych kompetencji współpracy,

w oparciu o  transparentnie prowadzony proces doradczy oraz coachingowy.

 

  • Podczas tej  wyjątkowej współpracy skupimy się na odkrywaniu Twojego potencjału i unikalności
  • W czasie serii spotkań przekraczasz swoje ograniczenia i sięgasz po inny wymiar Twojej współpracy oraz budowania relacji
  • W trakcie tej unikalnej relacji  z coachem, zidentyfikujesz obszar zmiany, zdefiniujesz oraz osiągasz cele biznesowe i zawodowe.

 

To podróż, która pozwoli odkryć swoje mocne strony, wartości i przekonania tak, żeby pracowały na Twoją korzyść w organizacji  i w życiu osobistym.

 

Oferujemy usługi poradnictwa zawodowego oraz coachingu zarówno:

  1. na potrzeby realizacji projektów UE,
  2. na zlecenie firm i organizacji pozarządowych
  3. dla kadry kierowniczej i menagerskiej

 

Nasza kadra to certyfikowani doradcy zawodowi oraz coachowie, posiadający dodatkowo doświadczenie w kierowaniu organizacjami i zarządzaniu zasobami ludzkimi.

 

Zapisy oraz zlecenia prosimy kierować przez formularz kontaktowy ( Imię, telefon/mail, zakres problemu/usługi).